Een beetje graven in het verleden

Wat heb ik zoal in 2013 gemaakt? Het leven van een werkende moeder is soms best wel druk. Ik heb lang niet zoveel gemaakt als ik zou willen maken. Ik heb voornamelijk kleding voor mijn kids en catootjes (cadeautjes) gemaakt. En jawel 1 rok voor mijzelf! In 2014 gaat de focus daarom meer naar eigen gemaakte kleding voor mijzelf. Ik kan de kleding namelijk langer aan dan mijn kinderen die om de haverklap uit hun kleren groeien. Goede reden toch?!

IMG_2854

 

De beroemde vlaggetjeslijn: Ik heb het afgelopen jaar heel wat vlaggetjeslijnen gemaakt. Het doet het erg goed als catootje en een goede manier om stofrestjes te verwerken.  Maar het is wel SAAAAAAI om te maken.

IMG_4516

 Ik heb heel wat slabben gemaakt. Lekker praktisch! En doet het ook goed als catootje.

 

IMG_4645

En toen wilde ik slofjes maken voor mijn jongste dochter. Ik kreeg een stukje leer van een vriendin om het te proberen. Omdat ik dat zo lief vond besloot ik de slofjes te maken voor haar zoontje. Uh, ja weer een catootje dus…! En er zijn nooit zelfgemaakte slofjes voor jongste dochter gekomen. Arm kind…

IMG_0570

Toen ik de keverbussenstof zag wilde ik heel graag een shirt maken voor mijn neefje. dus ja, het werd ook weer een catootje. Als ik dit zie zou ik spontaan ook een jongetje willen 🙂

IMG_0626

En toen mijn dochter zei bij het zien van een plaatje uit het boek ‘Allemaal rokjes.’ ‘Zo’n zwierrok wil ik ook mama, dan kan ik goed dansen.’ Heb ik voor haar een circelrok gemaakt. Het is een echte hit. Het is een bloemetjesstof met daaronder een voering van dunne batist. Ze draagt hem nog steeds veel.

IMG_4520

IMG_0688Afgelopen jaar is er een nieuwe traditie gestart. Het maken van verjaardagsjurken. Deze traditie wil ik er overigens in houden. Wellicht ook mijzelf aan het rijtje toevoegen?

IMG_4766

De mislukte trui met een col. Op zichzelf is het een prima trui geworden. Ware het niet dat de trui veel te smal was en mijn dochter in lichte paniek raakte toen ze de trui aan moest om te passen. De trui rekt niet waardoor ik er eigenlijk nog steeds iets aan moet vermaken, maar de pret was voor mij bedorven en ik heb de trui in de kast gesmeten… Ik heb er daarna nog een gemaakt van tricot. Daar moet ik nog een keer een foto van maken. Die paste wel zonder paniekaanvallen!

IMG_4845

Een waskussenhoes is ook erg leuk als een catootje. Ik heb er vorig jaar denk ik 3 gemaakt. Ook 1 voor thuis. Het is een eigen gemaakt patroon dat nog steeds een aantal aanpassingen vereist om hem echt goed te maken. Toch ben ik dik tevreden.

IMG_4676

 Een omslagjurk in een leuk vossenstofje.  Dit omslagjurkje heb ik aan de hand van een patroon uit de Ottobre en eigen aanpassingen in elkaar gefröbeld. Verry nice, jammer dat de Ottobre erg groot valt. Deze jurk hangt nog in de kast, totdat hij past.

IMG_4658

Nog een circelrok voor oudste dochter. En nog meer rokjes!


IMG_1355

Dit was een greep uit mijn werk van 2013. Jammergenoeg heb ik niet van alles een foto gemaakt. Dat is ook een aandachtspuntje voor 2014. Conclusie: Ik ga meer eigengemaakte kleding maken en deze fotograferen.

4 gedachtes over “Een beetje graven in het verleden

  1. […] De slofjes zijn gebaseerd op de slofjes van Zootjes. Ik heb een zootje uit los getornd en hield een patroontje over. Dit legde ik op nieuw leer en plakte en naaide het slofje in elkaar. Ik deed dit ongeveer 2 jaar geleden al eens als cadeautje.  […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s