Colbert a la Catoo

Momenteel ben ik bezig met een colbert. Tsjonge dat is wel een karwei! Het knippen van de stof en de voering, het verstevigen en de paspelzakken. Een hele uitdaging. Gelukkig heb ik hulp van mijn naaijuf, want anders had ik het allang opgegeven denk ik. Ik merk dat ik bij dit project niet zo de drang voel om het snel af te maken. Dat komt denk ik, omdat ik er een beetje onzeker over ben.

Currently I am bussy creating a blazer. Gosh that’s a chore! Cutting the fabric and the lining, strengthening and pockets. Quite a challenge. Luckily I got help from my teacher, because otherwise I would’ve given up. I notice that I did not feel the urge to create as  rapidly on this project. I think that’s because I’m a little unsure.

De stof is van wol, ontzettend mooie zwart grijze dure stof. Ik had 1.50 m stof gevraagd en toen ik het thuis na ging meten bleek ik maar 1.40m te hebben gekregen. Oeps! Volgende keer neem ik een meetlint mee naar het Stoffenspetakel. Misschien een tip? Die meneer zal het vast niet bewust hebben gedaan, maar toch.  Ik heb er mooie voeringstof bij gevonden. 

The fabric is wool, very beautiful black gray expensive fabric.  I had asked 1.50m fabric and  when I got home I measured the fabric. Ik was only 1.40m Oops! Next time I take a tape-measure with to the Stoffenspektakel market. Maybe a tip? That gentleman did not consciously done, but still. I have found a pretty fabric to go inside of the blazer.  

IMG_1470

Gisterenavond heb ik de laatste paspelzak gemaakt.

Last night I made ​​the last welt pocket. IMG_1466 

Ik ben ook van plan om deze korte broek te gaan maken met paspelzakken. Ik heb dit patroon van Deer and Doe besteld. Super tof toch?

I am also planning to create these shorts with welt pockets.  I ordered this pattern of Deer and Doe.  Super cool, right?

  IMG_1471

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s