Colbert a la Catoo

In een vorig blogbericht vertelde ik al eens trots over het maken van paspelzakken in mijn colbert.  Dat is al even geleden. Het werd een project. Een project dat me bloed zweet en tranen heeft gekost. Af en toe dacht ik, was ik er maar nooit aan begonnen!

Ik startte dit project bij mijn vorige naaijuf. Toen ik mijn laatste les bij haar had verzekerde zij mij dat ik het zelf af kon maken. Het werd een afmaakklus dat op de plank kwam te liggen. Eerlijkheidshalve durfde het in mijn eentje niet aan. Dus vroeg ik bijna een jaar later mijn huidige naaijuf om mij te helpen. Ik maakte het project af! Jeee! Ik ben er toch wel trots op 😉

IMG_7094

Het was een draak van een project. Ik denk niet dat ik het gauw nog eens doe. Het was het heel veel werk om alle patroondelen te knippen, te beplakken met vliesline etc. Dan de speciale verrichtingen, paspelzakken reverskraag, voering en een heleboel handwerk. En als ik toch even mijn hart mag luchten: ik ben niet zo van het handwerk… Ik denk dat ik te ongeduldig ben 😉

Het is een duur colbert geworden. De stoffen waren prijzig, de speciale vliesline, knopen en alle lessen die het me gekost heeft…Oei… Maar het is AF! En dat vind ik het belangrijkste.

IMG_7097

De stof is donker grijze/zwarte wol met een mooie voering met streepjes. Ik bedenk me nu dat ik daar geen foto van heb gemaakt… De stof kocht ik op het Stoffenspektakel.

IMG_7096

Kortom, ik ben blij dat het af is. Nu hopen dat ik het veel ga dragen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s