verjaardagskroon en verjaardagskleedje

De middelste wordt zeer binnenkort 3 jaar. Ik ben een paar maanden na haar geboorte begonnen met naaien dus inmiddels zo’n 3 jaar ‘besmet’ met het naaivirus. Dat is toch ook weer een mijlpaal !

Voor haar verjaardag maakte ik een verjaardagskroon en traditiegetrouw een verjaardagskleedje. De kroon heb ik al lang geleden in de Knippie zien staan en mij voorgenomen deze te maken, het was er nog niet eerder van gekomen. Op deze site vond ik een tutorial voor de kroon.

Om de kroon nog meer een kroon te laten lijken heb ik er gouden paspel aan de bovenrand gezet. Dochter lief heeft zelf een stofje uitgekozen voor de kroon. Ik ben dik tevreden!

IMG_7885

Het patroon van het kleedje is van Stof Voor Durf het Zelvers 2. De Anna en Lotte om precies te zijn. Een simpel patroon, maar aangezien de stof nogal druk is, vond ik het mooiste. Ik heb maat 104 gemaakt. Net iets te breed voor haar, maar zo heeft ze er van de zomer nog plezier van.

IMG_7814

De zoom van de voering heb ik net wat langer gelaten, waardoor er nog een randje zichtbaar is. Ook heb ik mijn best gedaan om de stof door te laten lopen op de naad van de blinde rits. Dat is redelijk goed gelukt. Zie de pijlen.

IMG_7813

Van harte mooie meid!

 IMG_7923

2 gedachtes over “verjaardagskroon en verjaardagskleedje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s