Butterfly girl

Dochterlief wenst alleen nog maar jurken te dragen. Met broeken hoef ik echt niet aan te komen. Het zal vast een fase zijn en hopelijk weer overgaan, want broeken vind ik ook erg leuk. Het loont nu wel extra jurken voor haar te maken, want madame verkleed zich gemiddeld zo’n 4 keer per dag. Gewoon voor de lol! Van Spaanse flamengo danseres,  pyjama jurk, bloemenjurk, verjaardagsjurk, naar ballerina.

Een groot tekort aan jurken. Nu kan ze er nog eentje kiezen!

IMG_7914

Het patroon komt uit de Ottobre van 3/2011(Rosy Posy). Ik koos het patroon vanwege de pofmouwen en dochter koos de stof.

 Meestal maak ik uit de Ottobre een maat kleiner dan ik nodig heb. Het werd dus maat 98 ipv 104. Toch had ik beter in de maattabel moeten kijken, want de jurk viel veel te breed uit. Uit de tabel bleek dat ik maat 86 als lijfje moeten nemen! Huh?! Op de foto zie je niet dat de jurk te breed is geworden, dat komt omdat ik het teveel aan stof heb vastgespeld op de paspop. Qua lengte klopt de jurk wel. Ik vind het wel een heel mooi patroon, dus ik ben van plan er nog een te maken.

Een nieuw voornemen: Het maattabel bestuderen voordat ik het patroon overneem!!!                   (En dus niet eigenwijs zijn…)

Graag zou ik de afwerking aan de binnenkant nog wat netter maken.  Het beleg had ik niet onder de lockmachine gelegd, omdat ik het al had beplakt met vliesline. Verder vind ik de blinde rits aan de korte kant, dus de volgende keer een langere. Ook is het rokdeel aan de achterkant uit 2 delen gemaakt, omdat ik te weinig stof had. Voor is het wel uit 1 deel.

Wat ik wel leuk vind: De pofmouwen zijn goed gelukt, ze zitten er mooi in. Het donkerblauwe paspel maakt de jurk net iets stoerder. Het rimpelen van de rokdelen is goed gelukt.

Stof: Andover Fabrics created by Lizzy House Patt 5677

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s