Zonnehoedje give away

Jullie kennen allemaal wel het standaard zonnehoedje:

78006_1_000235335-1000_1

Enkele nadelen aan dit hoedje; de rand valt naar binnen waardoor onze kleine mevrouw niets kan zien. Bovendien trekt ze hem elke keer voor haar ogen. En hij ligt niet zo lekker als ze op haar rug ligt. Ik ging dus op zoek naar een ander hoedje. Toen vond ik deze en dezeTe schattig! Zo eentje wilde ik maken voor mijn kleine meid! (onderstaande foto is niet mijn kleine meid, maar komt van Purl Bee)

  baby-sun-bonnet-8-2

De klep is van stevige vliesline gemaakt, deze wordt ook voor versteviging van tassen gebruikt. Het is daardoor een soort klep-petje geworden. Ook maakte ik een tunneltje voor het koord, zodat het hoedje goed aansluit. Het enige nadeel is dat als er zon van achter komt, bijvoorbeeld op de fiets, dat ze niet zo goed voor de zon is beschermd in haar nek. Goed in smeren met zonnebrand dus!

IMG_7988Maar……foeter, foeter….Het hoedje is te KLEIN! Het is de maat van 6-12 maanden en mijn dochter is 9 maanden, dus het zou moeten passen… Engelse maatvoering misschien? Ik denk dat het eerder de maat is van 3-6 maanden.

Ik kruip achter de naaimachine om een groter zonnehoedje te maken! Word vervolgd.

3 gedachtes over “Zonnehoedje give away

  1. Leuk zeg! Wij gaan voor het eerst op vakantie maar kon niet echt een passend hoedje vinden voor ons 3 maanden oude dochtertje… Nu hopen dat ik net zo creatief ben als jij! Ziet er prachtig uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s