Sorbetto Tank Top

Ik was eraan toe iets te naaien voor mijzelf. De laatste keer dat ik dat deed was toen mijn colbert af moest en dat is al een tijd geleden.

 Op de blog van Sew Natural zag ik een oproep om mee te doen aan de Sorbetto Sew Along.  De Sorbetto Tank Top van Colette Patterns. (Een gratis patroon) Het type hemdje dat ik wel zou dragen!

Aan de hand van de stappen op de blog was het een eitje om dit hemdje te maken. Geen ingewikkelde dingen, maar simpel en leuk, net iets waar ik zin in had. Doordat de handleiding in het Nederlands werd beschreven ging het nog makkelijker. Noem me een sukkel, (!) maar Engelse beschrijvingen moet ik soms 4 keer lezen voordat ik begrijp wat er bedoeld wordt.

Nadat ik de maten had genomen besloot ik dat het een maat 6 moest worden. Achteraf gezien had ik toch een maat kleiner kunnen nemen. Hij is wat breed uitgevallen…Op de paspop heb ik een beetje gesmokkeld door spelden in de paspop te prikken.

Ik denk dat ik nog een grijs koordje maak voor in de taille. Dan maakt het niet uit dat de top wat breed is geworden. (Lees: Ik had geen zin om hem in te nemen..haha!)

Ik verlengde de top met 6 cm. Achteraf had ik er 8 van kunnen maken. Het afbiezen was het meeste werk. Niet echt een hobby van me, maar het resultaat mag er zijn!

IMG_8009

IMG_8008

Waar blijft die zomer nou?!

Stof: Swaying floral Gray Abbey by Elizabeth Olwen for Clowd 9 (Organic Cotton)

2 gedachtes over “Sorbetto Tank Top

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s