Live, work, create

Het was een tijd rustig op de lijn… Even geen zin om achter de naaimachine te kruipen.

Morgen ga ik naar een schooljaar ouderschapsverlof weer aan het werk. En ik heb er weer zin in! Twee dagen in de week ‘rust.’ Ik kijk er naar uit. Een jaar fulltime thuis is best wel pittig met 3 jonge kids. Ik ben wel heel blij dat ik dat kon doen, het gaf ons gezin rust. Toch voelde het wel als een opoffering. Eigenlijk ben ik wel trots op mijzelf dat ik het heb volgehouden, want hier en daar had ik wel een dipje. Het voelde soms dat ik mijn doel kwijt was. Terwijl voor je kinderen zorgen natuurlijk een doel opzicht is, maar zo voelde het niet. Een worsteling in mijn hoofd, ik wil hier WEG! versus: ik wil er zijn voor mijn kids. Ik doe niets nuttigs, versus: wat zijn ze lief en wat doen ze het goed. versus: Ik voel me ongelukkig en niet uitgedaagd.

Vaak dacht ik aan grote drama’s om mijn eigen ‘drama’tje’ te relativeren. Wat hebben wij het goed en wat loop je nu te zeuren. Ook boos op mijzelf en mijn omgeving. Zien jullie niet dat ik het zwaar heb en wat hulp kan gebruiken? Moet ik er echt letterlijk om vragen? Mijn hemel ik word gek van mijzelf!

Toch denk ik dat ik er sterker van geworden ben. Het vriendelijke en geduldige moest soms uit mijn tenen komen, maar 9 van de 10 keer lukte het mij wel. Terwijl ik heel graag het huis uit wilde rennen. Dat is toch best iets om trots op te zijn?

g

En dan de komende verhuizing en de plannen om te verbouwen. Van overtollige ballast wil ik af, dus het is hier opruimen geblazen en vooral heel veel weggooien! Wat hebben wij een hoop spullen in ons poppenhuisje. Voor mijn verjaardag vroeg ik het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo. Dat is een aanrader, kan ik je vertellen. Bijna gebrainwashed door haar en haar motto: ‘Alles waar je blij van wordt moet je houden. De rest kan weg, daar word je niet gelukkig van.

Inmiddels ben ik de tel kwijt in aantal vuilniszakken die ik heb weggegeven en weggegooid. En het mooie daarvan is: ik hoef het niet mee te verhuizen!!

Volgende week begin ik ook weer met mijn naailessen. Enerzijds heb ik daar veel zin in. Anderzijds hoe ga ik een 3 kinderen, verhuizing, verbouwing, werk, huishouden, sociaal leven combineren met naailes? Uhm, ik weet het even niet.

Wat ik wel heb genaaid is een verjaardagsjurk voor mijn oudste dochter. Deze traditie wil ik niet breken. En wat is ie leuk geworden! Daar zal ik mijn volgende blogpost aan besteden.

Genoeg gezeurd. Wel blij dat ik mijn hart even kon luchten!

Live, work, create. Eigenlijk hoort daar LOVE nog bij. Vind je niet?!

2 gedachtes over “Live, work, create

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s