Tinny#2

Ons kleine draakje wordt bijna 4 jaar. Dat betekent dat ze bijna naar de basisschool mag. En daar is ze ook wel aan toe. Pff, wat een buien kan die madam hebben. Strijd om van alles: ‘Mama, je moet me tillen’ (van de trap) ‘Nee ik wil geen broek aan.’ ‘Ik wil geen smeerworst op mijn brood.’ ‘Ik wil voorop de fiets.’ ‘Bah, dit lust ik niet.’ Ze is echt een topper in provoceren. Op de bank springen als er bezoek is. Drammen om iets lekkers als haar broodkorsten nog op haar bord liggen. Of als ik haar op de mat zet er vanaf komen en verontwaardigd zijn als ik haar er weer op zet.

Herkenbaar?!

Pfff, als ouder moet je echt veel geduld hebben…Ik kan het me nog zo goed herinneren toen onze oudste bijna naar school mocht. Soortgelijk, maar hoe kan het ook anders, ze komen uit hetzelfde nest. En het gaat over, daar probeer ik me aan vast te houden…

Maar, ratatataa ze heeft afgelopen weekend leren fietsen zonder zijwieltjes! Zoiets vervult mij van trots. Heerlijk om dat blije smoeltje te zien!

De garderobe van deze bijna schoolgaande dame kan nog wat jurken gebruiken. Broeken worden al maanden bijna niet meer gedragen, ik ga de strijd niet meer aan. Daarom volgde al snel Tinny 2. Tinny 1 wordt met veel plezier gedragen en de maat van de eerste Tinny was prima, dus hoppa! Dit keer met een cirkelrok, zakflapjes en pofmouwen. Genoeg variatie met dit patroon.

IMG_9292

Alweer geen kraagje. Misschien de volgende?

IMG_9295

 De pofmouwen vond ik wijd aan de mouwranden. Ik heb even getwijfeld of ik elastiek door de zoom zou trekken, zodat er nog meer ‘pof’ ontstaat. Uiteindelijk heb ik het zo gelaten.

Stof: Birds & Berries bij Lauren + Jessi Jung for Moda. Deze stof lag op de plank, gekocht bij Noeks.

Een gedachte over “Tinny#2

  1. […] De kleur van de stof vind ik haar heel mooi staan. Het is stof van Dapper, Pinkstudio. Zelf had ze meer roze in haar hoofd. Wel jammer want daardoor draagt ze de jurk niet zoveel als de anderen, zoals deze en deze. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s