Onverklaarbare vlekken in was

Nu waren van de zomer al een aantal leggings en shirts met onverklaarbare vlekken uit de wasmachine gekomen. Heel vreemd, maar ik sloeg er weinig acht op.

Totdat….. de solis jurk van mijn oudste dochter ook helemaal onder de grijze vlekken zat! Deze vlekken zaten er nog niet in voordat het de was in ging…Toen was de maat vol! Ik besloot te gaan googlen en vond meerdere gefrustreerde moeders met hetzelfde probleem. Wat blijkt?

Bellenblaas is de boosdoener!

bellenblaasmachines-608x400

Nu blijkt het op de bijsluiter te staan, dus rechtelijk gezien geen poot om op te staan. Maar wie verzint het dat bellenblaas vlekken maakt op kleding?!

wp-1475084393748.jpg

wp-1475185061318.jpg

Excuses voor de slechte foto’s, deze komen van mijn telefoon.

Begrijp je dat ik in mineur ben?

Mijn dochter kreeg de bellenblaas zwaard als traktatie op school. Ik vermoed dat het van de Action komt.  Daar komen de meeste klachten vandaan die ik op internet kon vinden. Misschien is het niet echt een traktatie waar je andere ouders blij mee maakt? Ik ben in ieder geval niet blij….

images

Overige tips die ik je kan geven naar aanleiding van mijn zoektocht op internet en mijn eigen ervaringen:

– Mocht kleding toch ‘besmet’ zijn met bellenblaas, eerst goed uitspoelen met water. Wasmiddel geeft een chemische reactie op de bellenblaas in de kleding, waardoor er vlekken ontstaan.

– Ik heb de jurk een aantal dagen laten weken in de Vanish, maar dit mocht niet baten. Bij mij zitten de vlekken er nog steeds, wellicht zijn ze iets lichter geworden, maar de jurk is niet meer te redden helaas…. 😦

– Maak zelf bellenblaas, zonder glycerine, want dit is de boosdoener. Of let op bij kant en klare bellenblaas op de bijsluiter.

– Laat je kinderen in badkleding spelen met bellenblaas uit de winkel. Uitspoelen en niks aan de hand!

– Of trek je kind donkere kleding aan, zodat de vlekken uit de was niet zichtbaar zijn.

Hopelijk kunnen jullie de vlekken voor zijn en heb je iets aan deze waarschuwing! Wat zonde van die (zelfgemaakte) kleding!

2 gedachtes over “Onverklaarbare vlekken in was

  1. […] ik er vier. Een heerlijke zomerjurk van tricot. Comfortabel en mooi om te zien. Helaas kwamen op deze jurk vreselijke vlekken die er niet meer uitgaan. (Snik..) Deze Solis is mijn favoriet en werd ook […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s