Datura Blouse

Het is al even geleden dat ik iets gemaakt heb voor mijzelf. Ik maakte van de zomer de Donna Blouse van La Maison Victor. Maar deze gooide ik op de stapel mislukt. Of de stapel UFO (UnFinished Objects) Ik vond de pasvorm niet zo best. Geen figuurnaden en de mouwen vond ik maar raar. Wellicht dat ik nog een poging doe om het aan te passen.

img_0255

Ik zette mijzelf over de mislukking heen en maakte de Datura van Deer and Doe. Ik vond het toch een beetje spannend om de schaar in een mooi stofje te zetten, dus besloot ik een katoentje te pakken die ik voor 2 euro de meter op de markt heb gekocht. Het is een soort batist, erg dun en een beetje doorzichtig.

img_0253

Ik maakte een maat 38, terwijl ik meestal maat 36 heb. Dat vond ik toch een beetje spannend.

De zijnaden stikte ik op 1 cm, in plaats van de 1,5 cm die als naaiwaarde is toegevoegd. En jawel, hij zit perfect! Wiehoe! En de pasvorm is mooi, niet te strak, maar ook niet te wijd.

img_0254

Ik vind de kraag super leuk en het paspel accentueert dat het voorpand uit twee delen bestaat. De achterzijde kreeg 3 kamsnaps. De onderzijde werkte ik af met zwarte biaisband.

De volgende keer maak ik de blouse iets langer. Dan hoef ik namelijk geen biais te gebruiken.

Dit is een blouse die ik zeker ga dragen! (Ik heb hem op dit moment aan, hihi!)

img_0264

Maar, hoe zet je jezelf op de foto? Uhm, zo dan maar?

img_0252

Patroon: Datura Blouse van Deer and Doe

Stof: markt

Score: 15 out, 6 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

img_0270

Een gedachte over “Datura Blouse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s