Ole for girls

img_0433

Een lekker warm vest, dat is wat ik dacht toen ik deze stof zag. Het heeft een binnenkant met een soort zachte bontlaag. Poezelig zacht! En lekker warm.

img_0442

Ik zocht een patroon met een stoere capuchon en een knopenpad en kwam uit bij de Ole van Zonen09. Toch leek me een dubbele laag stof (volgens het Ole patroon) een beetje te warm, daarom werd het een enkele laag stof.

img_0436

De randen werkte ik af met een gewone overlock in kleur van de delen van de heupband en polsbeleg en de zakken. Aanvankelijk had ik het met een rolzoom afgewerkt, maar dit ging teveel golven, ook na prutsen met de differentieeltransport bleef dit idee over. Ik vind het wel stoer!

img_0445

De polsboorden en heupband is uit 1 deel stof, dat gedubbeld is. Net even anders dan het patroon aangeeft. Dit vond ik het mooist en de stof rekt dan beter dan als het uit 2 losse delen maakt. (Die je aan elkaar stikt.)

img_0447

De stof rekt net niet zoveel als tricot, daarom is het vest een beetje strak bij de armen. Met de lengte van de mouwen komt ze wel ruimschoots uit. Dus het is dus geen kledingstuk op de groei. Tenzij ze als worstje door het leven wil gaan! Of gewoon de knopen open laten, dat kan natuurlijk ook. Gelukkig kan het vest nog 2 keer een ronde mee voor de kleine zussen.

img_0452

Deze stoere ‘armen over elkaar pose’ bedacht ze zelf. ‘Dit staat wel stoer he mam?!’

img_0455

Bijna net zo stoer als de ‘armen in je zij pose!’

img_0443

Score: 18 out, 7 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s