Nivalis dress

Hoe zou ik de stijl van mijn oudste twee dochters het beste kunnen omschrijven? Tja, dat vind ik lastig. Als het gaat om kleding dan zijn het wel echte meisjes meisjes. (Als je begrijpt wat ik bedoel) Ze dragen het liefst jurken of rokken. Broeken dragen ze het liefst zo min mogelijk. Die verbazing uitte ik op een dag aan mijn collega’s, toen we aan de boterham zaten. Er werd gegrinnikt en gezegd: ‘Dat vind ik niet zo vreemd!’ En ik: ‘Hoezo, niet zo vreemd?’ Collega: ‘Omdat jij ook vaker een jurk of rok draagt dan een broek!’ Stom genoeg had ik het niet zo bekeken, maar het is inderdaad waar. Goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar zeggen. 😉

Broeken keur ik niet af, integendeel ik draag graag broeken. Er is een periode geweest dat ik nooit rokken en jurken droeg! Maar goed, to the point. Wat is nu precies de stijl van mijn dames? Of moet ik eigenlijk zeggen wat is mijn stijl? Want eerlijk is eerlijk, ik bepaal negen van de tien keer wat voor stoffen en kleding hier in huis komt.

In de loop der jaren is mijn stijl wel veranderd. Van mij mag het wel een tikkeltje retro, maar ik houd ook van stoer. Toen ik net met naaien begon was ik helemaal gek van bloemendesigns. Nog steeds wel hoor, maar laten we het zo zeggen, ik sta nu open voor meer dan alleen bloemen.  (haha!) Als ik kleuren moet kiezen dan ga ik vaak voor blauw en groen, maar ik ben ook niet vies van roze als het maar niet tuttig en over de top wordt.

De laatste maanden heb ik best veel jurken genaaid, maar het zijn bijna allemaal jurken voor de zomer. Er is dringend nood aan herfst/winter jurken of te wel jurken met lange mouwen. Waarom zou je zeggen, zomerjurken zijn toch vaak ook goed te combineren met een vest? Ja dat klopt, maar ik heb zo’n warmbloedig kind, die altijd haar vest uittrekt en met een jurk met een lange mouw kan dat niet!

Een tijdje geleden had ik het patroon van de Nivalis van Sofilantjes gekocht. Precies het patroontje wat ik zocht. Super comfortabel door de tricot en warm! Als jullie trouwens nog andere leuke patronen van jurken met lange mouwen kennen hoor ik het graag! Tips zijn welkom!

img_0511

Als eerste naaide ik de jurk in een mooie tricot van Lillestoff, deze heb ik ooit besteld in Duitsland samen met nog meer mooie tricot waaronder de effen blauwe waarvan de mouwen en het bovenstuk van het voorpand zijn gemaakt.

De ronde boog op het voorpand vind ik erg mooi en de flappen aan de zijkant met een knoopje erop maken het geheel af.

img_0514

img_0501

img_0510         img_0515

De volgende Nivalis besloot ik met een effen rugdeel te maken. En deze werd voor mijn middelste dochter. Ze koos de berentricot, waarvan nog een restje lag van deze jurk.

img_0516

img_0506           img_0509

img_0505

De Nivalis gecombineerd met een legging of maillot, precies hoe ze het het liefst dragen!

Score: 21 out, 17 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

Ik heb me vreselijk misdragen….5 soorten stof op de markt gekocht en 5 soorten bij Stoffenmadam Madeline…Dat betekent dat ik nog 30 stoffen moet verwerken om het weer recht te trekken… Of me dat gaat lukken, dat wordt een uitdaging..!

4 gedachtes over “Nivalis dress

  1. Heerlijke jurken. En zo herkenbaar van die kledingstijl die zich niet makkelijk laat omschrijven! Stiekem vinden ik en mijn dochters vanalles wel leuk en ik maak dat dan ook, alleen niet in 1 kledingstuk 😉

  2. […] de stof hoefde ik niet lang na te denken. Het werd de stof die ik al eerder gebruikte voor deze jurk. Ik had nog genoeg over voor een shirt. Ineens brak het zweet me uit, want Lieve ontwerpt toch […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s