Irene jurk

Sinds een maandje heb ik Instagram ontdekt. Heerlijk scrollen over mooie foto’s, inspiratie opdoen, maar soms komt er een vraag naar patroontesters. Zo ook van Isabel van Bel’etoile. Zij heeft een gratis patroon voor prachtig een A-lijn jurkje gemaakt. Het leek me leuk om mee te testen. Ik gaf de maten van mijn 3 dochters door en mocht een jurk maken voor mijn 7 jarige dochter.

Ik koos een stofje dat al enige tijd op de plank ligt. Het is een synthetisch ‘wolletje.’ Ik kocht het op de markt voor 2 euro de meter. Thuisgekomen heb ik een stukje stof gebrand om te weten wat voor soort stof het is en toen bestempeld als synthetisch.

Het leek me verstandig om een goedkoop lapje te nemen, aangezien het een patroontest is. Ik voerde de jurk met een sjieke zwarte voeringsstof. Mijn grote dame, voelde zich door deze sjieke afwerking helemaal groot!

img_0901

Het patroon heeft 3 soorten applicaties voor de knopen. Ik koos voor optie 3, met afgeronde hoeken. Helaas lukte het mij niet om de hoeken naar mijn zin te krijgen, dit ligt wellicht aan de dikte van de stof. Het leek me leuk om de applicatie niet recht maar schuin op de jurk te zetten. Toevallig vond ik in mijn knopen collectie deze rode knopen. Perfect passend bij de applicatie!

img_0903

Bij de jurk hoort natuurlijk een rode bloem in het haar! Helemaal gestyled!

img_0898

Ik vind het een geslaagd patroon. Goede pasvorm, mooie simpele A-lijn, mooie halslijn en een retro tintje. en man oh man, als ik mijn dochter zie in de jurk denk ik: wat wordt ze toch groot! (Sorry is misschien cliché, maar toch…)

img_0891

Wil je nog meer hele mooie Irene’s zien?

Made by Mazella– Flaflinko – Woohoo by Davina – Inspinration
Molemieke’s naaiblog – Hutsepruts – Mijn leven met 4 helden – SewLiSi – Amore
Frullemieke – Momfieme – DoDitIt128 – SewBel
Creative CatooPink BubbelsSew-Les – Naaisgerief – Kaatjenaaisels
Voor MiLo – GalleryFabrics – Bellevi – Stannel – +2=5

Patroon: Bel’etoile Irene jurk (gratis!)

Stof: van de markt!

Score: 27 out, 17 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤

Advertenties

3 gedachtes over “Irene jurk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s