Renfrew top

img_3213Mijn klerenkast kan een goede vulling gebruiken. Dus waarom zou ik niet eens wat voor mijzelf naaien? Hee, dat is ’n idee!

My wardrobe could use a good filling. So why not sew something for myself? Hey that’s an idea!

Al enige tijd geleden (…lees zo’n 2 jaar…) kocht ik het Renfrew patroon van Sewaholic. En sindsdien ligt het  op mij te wachten. Vraag me niet waarom, het kwam er niet van om het te maken. Al vele leuke shirts en jurken zag ik de revue passeren. Tot gisteren bracht ik daar verandering in. Ik nam het patroon over (een size 4) ik viel een beetje tussen de maten in.

Some time ago (read … about 2 years …) I bought the Renfrew pattern of Sewaholic. And since, it is waiting for me. Please, do not ask me why, because it didn’t happen. I saw many beautiful shirts and dresses passing by on the internet. Yesterday I changed it all. I took the pattern in size 4.

img_1230

Het stofje van Lillestoff lag ook al enige tijd te wachten. Ooit kocht ik een hele stapel stoffen bij de webwinkel van Lillestof in Duitsland. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Wat is Lillestoff van een mooie kwaliteit. Deze stof heeft een gebreid patroon in zigzag. Het leek me leuk om het drukke patroon te doorbreken met een effen kleur. Ik ging op zoek in mijn voorraad en vond oranje een goede match.

The fabric was also waiting for some time. I once bought a whole pile of fabric in the Lillestoff webshop from Germany. I never regretted it. Lillestoff is such a nice quality. This fabric has a knitted zigzag pattern. It seemed better to me to break the pattern with a solid color. I was looking in my stock and found a orange match.

De naaiwaarde in dit patroon is 1 1/2 cm (oftewel 5/8 inch) maar zo geconditioneerd als ik ben naaide ik op 1 cm naadwaarde. Hierdoor is het iets aan de ruime kant. De halslijn mag iets dieper wat mij betreft. Verder een fijn basic patroon. Er gaat zeker een tweede Renfrewtop volgen!

The seam allowance in this pattern is 1 1/2 cm (or 5/8 inch) but as conditioned as I am, I sewed 1 cm seam allowance. This makes the top slightly the large. Next time I’ll cut the neckline slightly deeper. Furthermore, a fine basic pattern. There surely will follow a second Renfrewtop!

img_1214

De foto’s zijn genomen door mijn zevenjarige dochter. Knap he? Man oh man, wat is het moeilijk om ‘leuke/mooie’ foto’s van jezelf te selecteren!  Ken je dat probleem?

The photos were taken by my seven year old daughter. Clever huh? Man oh man, what is difficult to select ‘cute / pretty “pictures of yourself! You know the problem?

img_1208

Patroon/ pattern: Renfrew van Sewaholic

Stof/ fabric: Zigzag van Lillestoff ( webshop van Lillestoff)

Score: 29 out, 17 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

                     ❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤ I love your comment! ❤

3 gedachtes over “Renfrew top

  1. […] de Renfrew, ik moet zeggen dat ik dat bij dit shirt mooier vind. Ik kan natuurlijk ook nog eens een Renfrew met een Plantain hals maken…! De mouwboorden en het heupboord van de Renfrew vind ik weer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s