Terugblik op 2016

2016 is bijna voorbij, wat was het een druk jaar. In februari 2016  zijn we verhuisd na 3 maanden verbouwen. In combinatie met 3 kids en een baan, ging me dat niet in de koude kleren zitten. Ik stond die periode en de periode daarna in een ‘overleef’ stand. Er is toen vrij weinig uit mijn handen gekomen, het lukte me niet om naaien. In die tijd heb ik mijn naailessen tijdelijk stil gezet. Ik was druk met mijn gezin en daar had ik mijn handen vol aan!

Na de verhuizing ging het wel weer kriebelen, want het maken van kleding maakt me blij. In de zomer ging ik los, er was ruimte in mijn hoofd om creativiteit te laten stromen. Er kwamen nieuwe patronen uit, waaronder de Tulip dress and top en Just knot it jurk. Bij Ik dikke toeval won ik een prachtig stoffenpakket! Een motivatie om lekker door te gaan met het maken van kleding. Ook de naailessen startte ik weer.

2016 is het jaar dat ik de Tinny ontdekte. Ik maakte er maar liefst zeven! Wat een heerlijk patroon is dat. Dit is mijn lievelings Tinny. Maar de andere Tinny’s werden ook veel gedragen.

img_0309

Van de Solis maakte ik er vier. Een heerlijke zomerjurk van tricot. Comfortabel en mooi om te zien. Helaas kwamen op deze jurk vreselijke vlekken die er niet meer uitgaan. (Snik..) Deze Solis is mijn favoriet en werd ook veel gedragen.

 IMG_0052

En dan de Just Knot it, daarvan maakte ik er drie. Zeker 1 van mijn favoriete jurk patronen. Voor de jurken heb ik denk ik de meeste complimenten gekregen. En zeg nou zelf, het model is ook een pareltje! Een favoriet heb ik niet. Ik vind ze allemaal mooi 😉

IMG_0084    IMG_0110

img_0843

Dit jaar deed ik voor het eerst mee met een patroontest van de Irene jurk. Ik maakte er twee. Een klassiek A-lijn jurkje. Het deed mij zien dat mijn oudste dame veel te snel groot wordt. Waar blijft de tijd?

img_0901   img_1160

Eind dit jaar maakte ik steeds meer kleding voor mijzelf. En dat bevalt me prima. De kleding die ik maak draag ik ook echt. Dit is een drempel waar ik hopelijk overheen ben gestapt. Ik hoop dat er in 2017 nog veel kledingstukken zullen volgen.

2016 is het jaar dat ik Instagram ontdekte. Stiekem ben ik een beetje verslaafd geraakt aan het kijken van mooie maaksels van anderen. Ik vind het ontzettend leuk om te zien dat in alle delen van de wereld zoveel moois wordt gemaakt. Het voelt alsof je toch een beetje verbonden bent door een gemeenschappelijke hobby. Het inspireert en het is een mooi middel om op de hoogte te blijven van nieuwe patronen en nieuwe stoffen.

Als ik terug kijk op mijn blog vind ik de foto’s mooier geworden. Voor een groot gedeelte ben ik  overgestapt op ‘aan’ foto’s en dat bevalt goed. Ik probeer op mooie achtergronden te letten. Toch denk ik dat ik nog wel kan groeien in de fotografie.

img_20161227_215408

Bij een rijtje van toppers, hoort ook een rijtje missers. Toch is de lijst van missers gelukkig niet lang. De meeste fouten kon ik redelijk herstellen tijdens het maken. Vooral in de late uurtjes gaat het nog wel eens mis. Het tornmesje is mijn steun in toeverlaat. Maar het gaat ook wel eens mis en smijt ik het kledingstuk in de hoek. Zoals bij een blouse van La Maison Victor. Een veredelde aardappelzak met hele vreemde mouwen. Ik ben heel benieuwd of ik in 2017 ga proberen om het alsnog af te maken. Maar wat ik ook nog wel eens verkeerd doe is het te diep inknippen van de naadwaarden. Meestal is dit wel weer op te lossen, maar is een ergernis!  Bij deze jurk maakte ik een fout met de knoopsgaten. Uhm, niet te herstellen tenzij ik een nieuw achterpand zou knippen. Daar had ik dan weer even geen zin in..! Maar fouten maken hoort toch een beetje bij de hobby?

In mijn volgende blogpost zal ik je vertellen over mijn voornemens voor 2017. Ik kijk er nu al naar uit!

img_1187

Sorry, beetje laat, maar niet minder gemeend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s