Bambi raglan van Bambiblauw

img_1440

De winter deed zijn intreden en mevrouwtje4 wenst het gehele jaar jurken dragen. Katoenen jurken vind ik toch wat koud voor dit koukleumpje. Dus ik was zoekende naar dikkere stof dan standaard tricot. Mijn oog viel op dit bambi  sweaterpaneel van Bambiblauw. Zo zoet!

Met de juiste stof, was ik op zoek naar het juiste patroon. Dat kon ik niet vinden. Dus besloot ik van een raglan shirt uit de Ottobe een jurk te tekenen. En zo geschiedde.

De Ottobre valt met maten altijd ruim, dus koos ik voor een maat 98 in plaats van 104. Alleen vergat ik de mouwen te verlengen. Dit loste ik op door de mouwboorden te verlengen.

img_1443

img_1447

De zoom is een verhaal apart. De bambi afbeelding zit ver onderaan het paneel. Iets te ver naar mijn idee, waardoor ik niet meer voldoende ruimte had voor een mooie zoom onderaan de jurk. Of ik moest de hoefjes van bambi omzomen, maar dat wilde ik niet. De zoom heb ik gestikt met een tweelingnaald, maar toch krult de zoom om, helaas. Elke keer als de jurk van de waslijn komt pers ik de zoom met het strijkijzer, dan ziet het er weer netjes uit.

img_1450

img_1458

Patroon/pattern: Ottobre basic raglanshirt

Stof/ fabric: Bambiblauw sweaterstof

Score: 1 out, 3 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤ I love your comment! ❤

6 gedachtes over “Bambi raglan van Bambiblauw

    • Dank je! Als ik onderaan een boord toevoeg wordt de jurk weer te lang. Of ik moet hem helemaal uit elkaar halen en daar heb ik dan weer geen zin in! 😉 Maar ik heb het inderdaad wel overwogen. Bedankt voor het meedenken!

  1. Ik heb hier hetzelfde stofje liggen. Vind ook geen geschikt patroon. Kan je me vertellen uit welke ottobre je dit patroontje hebt gehaald? Kan het volledige kleedje uit 1 paneel?
    Alvast bedankt!
    Mvg,
    Siebe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s