Cardamome dress

img_1507

De Cardamome dress van Deer and Doe is stoer en vrouwelijk. Precies wat ik mooi vind! Toch duurde het even voordat ik mij aan deze jurk durfde te wagen. Maar met mijn #selfishsewingplans in mijn achterhoofd begon ik. De stof is een zwarte katoen die ik kocht voor 2, 50 euro per meter. Toch fijn die markt op donderdag! Voordat ik in dure stoffen knip probeer ik ze graag uit op goedkopere stof. Had ik maar iets meer dan 2 meter gekocht…. Dan had ik lange mouwen aan deze jurk kunnen zetten, maar helaas. Een week later had de beste marktman de stof niet meer.

img_1501  Het rokdeel verlengde ik met een aantal centimeters. Dat geeft de jurk een wat klassieker uiterlijk en dat vind ik mooi!

img_1499

img_1503

Het rimpelen met elastiek was nieuw voor mij. Een leuke techniek!

In de volgende versie zal ik het voorpand en achterpand een aantal cm verlengen. Mijn taille valt lager dan in het patroon. Toch denk ik dat ik deze jurk met plezier zal dragen. Laat het goede weer maar komen!!

Patroon: Cardamome dess by Deer and Doe

Stof: zwarte katoen

Score: 2 out, 3 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤ I love your comment! ❤

12 gedachtes over “Cardamome dress

  1. Dankzij gisteren ontdekte ik jouw blog en wauw, jij maakt prachtige dingen. Je staat op mijn volglijstje 😉 Hier kom ik zeker terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s