Birch Parachute

Als je 3 dochters hebt gaan de kledingstukken 3 keer mee, of 2 keer, maar eerlijk is eerlijk mijn jongste dochter krijgt niet vaak iets nieuws. Nu klaagt ze daar niet over, die tijd komt waarschijnlijk nog! Toch voel ik me er wel eens schuldig over, want mijn liefje lief heeft ook recht op iets nieuws. Ze is nu 2 jaar en 4 maanden en een maand of 3 zindelijk. Heel fijn, ze gaat zelf op het potje, maar met een jurk aan hangt er geregeld een stuk van haar jurk in de pot….en dat is vies!

img_1519

img_1517

Daarom kreeg ik het idee om een tuniek te maken wat toch een beetje als jurk aandoet. Eerst had ik de waterfall raglan in mijn hoofd, maar ik zag toen een patroon ‘Parachute’  in de Ottobre winter 6/2016 die er een beetje op leek. De gerimpelde band is aan de achterzijde wat langer dan aan de voorzijde. De zomen werkte ik af met een tweelingnaald.

img_20170114_095957535.jpg

Bij Noeks in de uitverkoop kocht ik een mooi stukje tricot van Birch. De donkere variant had ik ergens anders gekocht. Ik weet even niet meer waar. Er zijn weer 2 leuke truitjes/ tuniekjes in the pocket!

wp-1485511727726.jpg

Patroon: Parachute van de Ottobre winter 2016

Stof: Birch, organic cotton

Score: 4 out, 3 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤ I love your comment! ❤

4 gedachtes over “Birch Parachute

    • Bij de mint variant rimpelde ik met 2 draden. Bij de ander heb ik wel Framilon gebruikt. Bijna geen verschil. Alleen de naad van de met Framilon wordt wat dikker. Mijn voorkeur heeft zonder, maar dat is misschien persoonlijk. Succes, ik ben benieuwd naar jou resultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s