Plantain shirt

Het is vakantie in huize Catoo. Heerlijk relaxed en geen druk van de klok die veel te snel tikt. Het is ondanks het koude en soms gure weer een beetje duf binnen hangen met de kinderen. Meneer des huizes moet gewoon werken. De sfeer is gezellig en opgewekt, lekker keutelen, knutselen, gezelschapspelletjes, verkleedfeestjes en dansen. Daardoor, niet geheel onbelangrijk, heb ik veel zin om aan nieuwe naaiprojecten te beginnen.

Zo begon ik aan het Plantain shirt van Deer and Doe. Ik tekende het patroon op maat 36 en maakte het  4 cm langer.

img_1846

Heerlijk om weer iets voor mijzelf te maken! En ook heel fijn; het shirt zat snel in elkaar. Het is een vinkje op mijn selfishsewing-lijst. Nu gemaakt: Cardamome dress, Jasper dress (nog niet op de blog) en nu Plantain shirt.

Van deze stof maakte ik dit shirt voor mijn dochter. Nu kunnen we twinnen 🙂 En dat is toch superhip?!

wp-1485511727726.jpg

img_1838

De halsuitsnijding van dit shirt is wat dieper dan de Renfrew, ik moet zeggen dat ik dat bij dit shirt mooier vind. Ik kan natuurlijk ook nog eens een Renfrew met een Plantain hals maken…! De mouwboorden en het heupboord van de Renfrew vind ik weer fijner naaien.

Plannen genoeg! Hebben jullie dat ook? Dat je plannen blijft maken in je hoofd? Lange lijsten waar geen einde aan komt? Onrealistisch lange lijsten? Ik probeer om alles mijn hoofd te ordenen mijn plannen op te schrijven in een schriftje. Zo kan ik rangschikken en bepalen waar ik als eerste aan ga beginnen. Dat geeft mij rust. Hoe doen jullie dat?

img_1839

img_1846-2

Stof: Interlock van Swafing (Taupe)

Score: 11 out, 3 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤ I love your comment! ❤

10 gedachtes over “Plantain shirt

  1. Hier ook voortdurend ideeën… Ik heb dan ook 3 kindertjes rondhuppelen die graag zelfgemaakt moois dragen. Ik moet wel opletten dat het teveel niet blokkerend werkt, want dat gebeurt ook wel eens. Soms heb ik zooo veel in mijn hoofd, dat kiezen moeilijk wordt… Ik hou ook een boekje bij met ideeën. Dat helpt om wat te ordenen.

  2. Heel mooi shirt! Hier ook veel te veel plannen en te weinig tijd. Ik schrijf ze niet op omdat de lijst dan te lang zou worden haha. Ik begin gewoon aan datgene waar ik zin in heb. Werk het af en begin dan weer aan iets nieuws waar ik op dat moment weer zin in heb.

  3. Heel mooi, staat je goed! Hier ook ellenlange hoofdlijstjes die soms verlammend werken… Aan het begin van het seizoen maak ik er vaak een uitgeschreven lijstje van (voor mijn meiden want die groeien en hebben dus echt kleding nodig) Aan het eind van het seizoen ben ik vervolgens aan de beurt. Maar geschreven of ongeschreven, de lijstjes zijn altijd onrealistisch, haha!

    • Dank je wel! 😊 Bij mij gaat het in de praktijk ook zo. Eerst de kids en dan voor mijzelf. Neemt niet weg dat selfishsewing soms voor mag gaan. Of ben ik dan heel egoïstisch?
      Poeh, ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben met onrealistische lijstjes haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s