Sewchallenge 2017

Nog niet eerder deed ik mee aan een blogmeet, laat staan aan een Sew Challenge. Het klonk leuk, dus ik zei ja! Ik werd gekoppeld aan Piekewieke. Deze vriendelijke en lieve dame (Haar naam Lieve zegt genoeg) gaat al heel wat jaren mee in de blogwereld en heeft een prachtige webshop met de meest mooie stoffen. Ze ontwerpt stoffen, organiseert workshops. Algoed, ik heb bewondering voor haar! Heel knap wat zij allemaal bereikt heeft. Toen mijn interesse zo’n 4 jaar gelden is gewekt op naaigebied was haar blog een van de eerste die ik volgde. De lat lag dus gelijk…hoog…

 Op het moment dat ik de Sew Challenge accepteerde, dacht ik dat het de bedoeling was dat ik iets moest maken voor Lieve of een van haar zonen. Lieve vond dat een leuk idee, het was helemaal niet de bedoeling, maar dat begreep ik achteraf pas. Ik mocht iets maken voor haar oudste zoon en Lieve zou iets gaan maken voor mijn oudste dochter.

Met het naaien voor jongens ben ik een beetje uit mijn comfort zone, want ik maak weinig voor jongens. Hier en daar maakte ik wel eens een broekje, maar eerlijk is eerlijk, ik ben vooral ervaren in het maken van meisjeskleding. Tja, wat wil je met 3 dochters!

Ik kreeg de volgende criteria:

– een stoer t-shirt
– groen
– vlinder

Oeps… een stoer groen shirt met een vlinder. Het duurde even voordat ik een idee had hoe ik een vlinder op een stoer shirt kon naaien, zonder dat het meisjesachtig wordt. Na veel wikken en wegen leek het mij leuk alsof een vlinder even een pauze maakte op het shirt. En dus even was gaan zitten om uit te rusten. Een vlinder die je er af kan halen, als je even geen zin hebt in vlinders. Maar hoe doe je dat? Totdat het spreekwoordelijke lampje ging branden, jippie ik had een idee!

Ik wilde graag een poloshirt maken, omdat ik dat nog nooit had gedaan. Het werd de billie/theo polo van Zonen 09 in maat 128.

Over de stof hoefde ik niet lang na te denken. Het werd de stof die ik al eerder gebruikte voor deze jurk. Ik had nog genoeg over voor een shirt. Ineens brak het zweet me uit, want Lieve ontwerpt toch stoffen voor Lillestoff? Had ze toevallig deze stof ontworpen? Phiew….nee er stond een andere naam op de zelfkant, dus ik kon weer opgelucht adem halen.

Van deze jurk had ik een restje stof over met vlinders. Alle puzzelstukjes leken samen te vallen. De vlinder verstevigde ik met vliesline en maakte een knoopsgat in de vlinder, zodat het met een knoopje aan het shirt bevestigd kan worden. Toen sloeg de twijfel weer toe, welke vlinder is het mooist? Ik kon niet kiezen,  ik vond alle vlinders mooi! Dus ik maakte 8 vlinders, zo is er keuze genoeg.

Een biesje op de rug. Ik houd van biesjes 🙂

Ik ben tevreden met het resultaat. Het shirt is stoer, groen en bevat een vlinder. Wat vinden jullie ben ik geslaagd?

Foto’s gemaakt: Check

Pakketje op de post: Check

Het schrijven van een blogpost: Check

Nog 1 keertje op de blog van Piekewieke kijken (ik weet niet eens meer precies waarom ik dat deed)

Toen zakte mijn mond open van verbazing… Nee ECHT?!?! Hoe kan het waar zijn?

Op de blog van Piekewieke vond ik onderstaande foto. Voel je ‘m? Oh NEE, oh NEE, oh NEE!

Het is een foto uit het boek Meine Liebelingskleider, waarin Lieve verschillende patronen maakte. Bijna EXACT hetzelfde shirt als ik had gemaakt! HOE KAN DIT? Ik was in SHOCK, werkelijk waar. (sorry voor al die hoofdletters..!)

Waarom kom ik er achter, nadat ik het pakketje op de post had gedaan?! (Ik schrijf dit zwaar hoofdschuddend en met een hand voor mijn ogen.)  Als ik het pakketje niet al op de bus had gedaan, dan was ik waarschijnlijk gek genoeg geweest om een ander shirt te maken.

Slechte rechearch, ik kan niet anders zeggen. Toch heb ik Lieve haar instagram aan een grondige inspectie onderworpen, ik heb de stof gegoogled en alle polo’s van Zonen09 bekeken. Daar vond ik niks wat leek op mijn unieke (uche, uche) idee. De blog van Piekewieke heb ik blijkbaar overgeslagen. Hoe werkt dat in een brein? Hoe kan het dat ik in de veronderstelling was dat ik iets origineels had gemaakt, terwijl het dus is nageaapt zonder dat ik me daarvan bewust was?

Mijn theorie is als volgt:  Ooit zal ik deze foto hebben gezien, dat kan bijna niet anders.  Waarschijnlijk heb ik gedacht, wauw dat is een leuke polo! Ik heb dat stofje ook. Dit is opgeslagen in mijn overvolle ideeen-netwerk. En toen ik de criteria kreeg groen/ shirt, tja 1 + 1 = 2

Neemt niet weg dat ik het heel erg leuk vond om mee te doen aan de Sew Challenge en ik genoot er van om dit shirt te maken. Ik hoop Lieve, dat je zoon er erg blij mee is! En nu ik toch bezig ben, kan ik ook nog wel even plagiaat plegen:

Dit shirt is zelfgemaakt met liefde ❤ 

Stof: Lillestoff Enemenemeins Designed by Pamela Hiltl

Patroon: Theo/Billie polo Zonen09

Score: 14 out, 3 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! Of je wilt laten weten dat je plaatsvervangende schaamte hebt gevoeld, ook leuk om te weten! Haha! 

26 gedachtes over “Sewchallenge 2017

  1. Heel leuk shirt! En dat uit het boek had toch geen vlinder? :p Ach ja, wat mooi is, mag toch gemaakt worden? En ik ben er zeker van dat Lieve haar zoon datzelfde shirt niet in zijn kast heeft hangen, het jouwe is toch een echte creativecatoo! 😉

  2. zo mooi! en het feit dat je achteraf die foto vond bewijst gewoon dat je alles heel goed ingeschat hebt, je hebt het tenslotte toch maar helemaal zelf in elkaar gestoken, chapeau!

  3. Amai wat een challenge zeg! Wat heb je dat goed opgelost. Een heel mooie polo. En tja, een creatief brein dat slaat zoveel op en je kan niet alles onthouden eh 😉.

  4. Echt super geslaagd. Ik ben blij dat je voor deze versie ging. Stiekem vond ik het gelijkend hemdje in het boek van lillestoff het allermooiste uit het boek. Dus ben ik heel blij met dat stomme toeval. Toeval wil ook dat Nand vorige week net besliste dat hij enkel nog polo’s wil. Het moest zo zijn. Al was het uitpakken best spannend. Maar dat vertel ik zodadelijk op mijn blog 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s