Datura no.2

De eerste Datura van Deer and Doe viel in de smaak. Ik droeg het hemdje regelmatig. Dat er een tweede zou volgen wist ik meteen. Met wat kleine aanpassingen zou hij nóg beter zijn. De armsgaten werden aangepast en de coupenaad iets verhoogd. En ik koos een lichte stof in plaats van de donkere stoffen waar ik graag voor kies.

De stof is van Art Gallery Make The Cut Sharp van Gallery Fabrics en heeft een schaartjes- patroon. Een knipoog naar het naaien. Want zonder een scherpe schaar begin je niets. Het geluid van een scherpe schaar waarmee je de stof knipt is zo’n heerlijk geluid!

De schaar op de foto is een kappersschaar. Voor de foto zocht ik een schaar zonder gekleurd handvat, zodat het leek op de schaartjes op de stof. Haren knippen doe ik ook graag. Nog nooit heb ik een cursus gevolgd, maar mijn dames en meneer knip ik regelmatig. Ooit lijkt het me leuk om een kapperscursus te volgen, maar tja er is zoveel leuk! Een welbekend probleem van mijn persoonlijkheid 😉

En zie je dat grijp-graag handje? Mijn jongste telg is zo nieuwsgierig en helpt me graag bij het maken van foto’s (ahum, ahum!)

Nog even wat details: Het voorpand maakte ik dit keer uit 1 deel. En ik gebruikte dus geen paspelband.

 De zoom van de armsgaten werkte ik af met biaisband, net als de zoom onderaan. Verder gebruikte ik kamsnaps in de kleur van de stipjes tussen de scharen. Want gemak dient de mens!

Weer een lekker zomerhemdje. Kijken jullie ook zo uit naar wat warmer weer?

Stof: Art Gallery Make the cut sharp, gekocht bij GalleryFabrics

Patroon: Datura blouse Deer and Doe Patterns

Score: 19 out, 10 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤ I love your comment! ❤

Een gedachte over “Datura no.2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s