Ritstasjes voor de avondvierdaagse

De avondvierdaagse is pure nostalgie. Met zijn allen wandelend liedjes zingen (vaak schunnige liedjes, die zijn het leukst!) De omgeving van jouw welbekende stad glijdt langs je voorbij. Kauwend en sabbelend op de meest gekke cocktail aan snoep, die aan alle kanten wordt uitgedeeld. De blijdschap als er een bekende langs de route staat om jou aan te moedigen. De saamhorigheid, omdat je allemaal hetzelfde t-shirt (van jouw basisschool) draagt. En natuurlijk de intocht, de muziek, de majorettes en alle snoepjes en cadeautjes die om je nek worden gehangen. Tja, dat waren nog eens tijden!

Dit jaar doe ik voor het eerst sinds tijden weer mee. Alhoewel, voor spek en bonen, ik ben begeleiding van het groepje van mijn dochter. Toch proef ik weer even aan de fijne opgewekte sfeer. En wat waren het heerlijke dagen, het wandelweer was ondanks alle regen deze week fantastisch. Een fanTAStische ervaring!

 Eerlijk gezegd had ik de avondvierdaagse om praktische redenen steeds afgehouden. Want het vraagt wel wat management van ouders. Vroeg eten, tas klaarzetten, op tijd zijn, fietsen door de drukte en dan weer ophalen. 2 van de 4 avonden meelopen. Twee avonden zonder de hulp van manlief, omdat hij andere verplichtingen had. En dat met klein spul thuis. Het was een hele organisatie. Maar uiteindelijk de moeite waard!

En niet te vergeten toch een beetje stress, want wat ga ik tijdens de intocht uitdelen? Aanvankelijk wilde ik het simpel houden en er niet te veel tijd in steken. Het gaat immers om de aardigheid. Na wat informatie inwinnen bij andere ouders werd ik nog niet veel wijzer. De adviezen dat een gezonde traktatie veel beter is vind ik een beetje flauw. Het is toch feest? Dan mag er best wat gesnoept worden vind ik.

Na een brainstormsessie besloot ik dat ik ritstasjes wilde maken. Dus het advies ‘gezond’ sloeg ik toch niet helemaal in de wind. Eetbaar zijn ze niet, maar wat er in zit wel 🙂

Mijn dochter liep in een groepje van 6 andere meisjes uit haar klas. En meisjes met tasjes, dat kan toch niet anders dan een hit zijn?

Mijn dochter riep vol enthousiasme uit: ‘Mam mijn hand spinner kan er in!’ Prachtig mooi, toch? Blije dochter, blije moeder en hopelijk blije vriendinnetjes!

Winegum/ dropsleutels! Nostalgie, mjam!

Het tafelzeil kocht het in de beginperiode van mijn naaicarrière. Ik wilde er toen ooit een zwemtas mee maken. Dat is er nooit van gekomen. De ritsen kocht ik ooit in bulk op Marktplaats.

Het idee begon met een ritstasje met een kleine lus, maar toen bedacht ik me dat een handtasje over de schouder praktischer zou zijn om te dragen met de intocht. Er moet immers iets om je nek 😉 Onderstaande 2 tasjes gaan de cadeaudoos in en komen vast nog wel een keer van pas.

Wil je weten hoe ik ze heb gemaakt? Ik knipte een rechthoek tafelzeil van 15 x 25 cm en een reep van 2 x 105 cm. Ik gebruik daarbij mijn rolmes en een quiltlineaal op een grote snijmat. Dat gaat super snel en de maten zijn nauwkeurig.

De rits stik je tussen de korte zijden van het tafelzeil en vervolgens zet je een stiksel net naast de rits op de goede kanten van het tasje. Dan kan je bepalen waar je de rits wilt hebben. In het midden, of boven- of onderaan. Ik wilde het midden van de rits op 3 cm van de bovenkant hebben. Ik zette het geheel met klemmetjes vast en stikte het hengsel te gelijk met de zijkanten dicht. Let op zet de rits een stukje open als je gaat stikken! Anders kan je het geheel niet keren. De hoekjes knipte ik op een paar millimeter van het stiksel af en keerde het tasje. Even hoekjes uitdrukken en een kind kan de was doen! Al met al binnen 2 uurtjes gepiept.

En zal ik je wat zeggen? Het was een dikke hit. ‘Mag ik dat tasje houden?’ vroeg een vriendinnetje. Ik: ‘Ja hoor meisje, en je kunt je hand spinner er ook nog in bewaren.’

‘Cooool!’


Stof: Tafelzeil Kitch Kitchen

Patroon: zoals boven beschreven

Score: 21 out, 10 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤ I love your comment! ❤

8 gedachtes over “Ritstasjes voor de avondvierdaagse

  1. Waaaaauw dat is echt geweldig leuk en mooi! Zo een tasje kan niet anders dan heeeeeel hard in de smaak vallen! Wat een werk maar een geweldig resultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s