Vakantieverhalen

De zomervakantie stond in het teken van veel buiten zijn. Ondanks dat het weer niet altijd even goed was hebben we genoten van de vakantie in eigen land. Genoeg wind om te zeilen!

We gingen dit jaar voor het eerst een week zeilen met ons gezin. Een week op een zeilboot van 8,5 meter leven en slapen. Bovendien hebben onze jongste 2 geen zwemdiploma. Ik vond het een uitdaging! Manlief zag het helemaal zitten, ik iets minder. Hij zeilt al vanaf zijn jeugd. Heeft veel ervaring, ik een stuk minder maar heb wel mijn zeildiploma’s.  (Gehaald op latere leeftijd.)

Ik vond het dus best wel spannend. Ik vroeg me vooral af of het voor ons als ouders wel echt vakantie zou zijn, want zeilen is best inspannend als het flink waait. En 2 kinderen zonder zwemdiploma in de gaten houden is best een uitdaging.

Nu ik er op terugkijk ben ik trots dat we het hebben gedaan. De kinderen moesten wel opgevoed worden met betrekking tot de regels op de boot: Als we gaan aanleggen in de kuip zitten, in sluizen moeten papa en mama opletten op de boot, dus geen tijd om te zeuren over snoepjes en  ruzie maken op dat soort momenten is niet handig!

We hebben ervan genoten met zijn allen. Op het water heb ik het gevoel dat mijn hoofd los komt van alles. Het is denk ik te vergelijken met mediteren. Wind in de haren, zon op je lijf, het nemen zoals het komt. Heerlijk vind ik het.

De meiden deden het geweldig, ze waren niet bang als het weer ruig werd. Mijn man deed vooral de navigatie en de boot. Ik de zorg voor de kinderen en de natjes en droogjes. Top team!

Deze trui maakte ik voordat we vertrokken. Het is een patroon uit de Ottobre. En de stof is van Bora (Lillestof) Rainy days. Het kan op het water wel eens fris zijn. Dus een trui met lange mouwen leek me geen overbodige luxe.

Hierboven zie je een foto vlak voordat onze jongste in het water viel. Wel met zwemvest aan hoor! Dat was even schrikken. Vooral voor haar! Voor mij ook wel een beetje hoor, maar ik wist dat het wel een keer zou gebeuren.

En met een zwemvest over de trui aan doet hij het ook goed!


Stof: Rainy days (Bora, Lillestoff)

Patroon: Ottobre 1/2015

Score: 38 out, 20 in. #stashbusting 3 out and 1 in.

❤ Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat! ❤ I love your comment! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s